Huurbevriezing 2020

Update: wijziging uittreksel BRP i.v.m. coronamaatregelen

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, roept het RIVM mensen op zoveel mogelijk thuis te werken en bezoek op kantoor te beperken. Ook gemeente Leusden geeft gehoor aan deze maatregel. Daarom is burgerzaken alleen nog open voor dringende gevallen, zoals aangifte geboorte of overlijden, ingeplande huwelijken en verlopen rijbewijzen. Het aanvragen van het uittreksel basisregistratie personen (met daarop het aantal inwonende personen vermeld) kun je online aanvragen met uw DigiD. 

Heb je geen DigiD, dan is het nu dus niet mogelijk een uittreksel BRP aan te vragen.

Natuurlijk hebben wij hiervoor alle begrip. Daarom versoepelen wij de aanvraag Huurbevriezing met de volgende punten:

  • Je dient een aanvraag huurbevriezing in met alleen het huishoudinkomen. Het uittreksel BRP mag je tot 30 juni nog uitgesteld bij ons inleveren. We sturen dan wel een brief met daarin de huuraanpassing per 1 juli 2020, omdat we op dat moment de aanvraag nog niet kunnen beoordelen. Blijkt voor 30 juni dat je op basis van het later ingeleverde uittreksel toch recht hebt op huurbevriezing, dan draaien we de huuraanpassing nog voor 1 juli terug!
  • Heb je nog een oud uittreksel BRP liggen (uitgegeven vanaf 1-1-2019, bijvoorbeeld die van de huurbevriezingsaanvraag van vorig jaar), dan kun je deze bij ons inleveren (voor 23 maart). Doe dit bij voorkeur digitaal. Lukt dat niet, dan kun je - vanwege de coronamaatregelen - deze papieren in een gesloten envelop in de brievenbus gooien. Deze wordt regelmatig geleegd.

Via onderstaande vragen lees je hoe je in aanmerking komt voor huurbevriezing, hoe je dit aanvraagt en andere vaak gestelde vragen.

 

Veelgestelde vragen over huurbevriezing 2020

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden